Griekenland

All mountain

This is Sparta, een fantastische bike trip naar de trails, de bergen en de highlights van de Griekse Peloponnesos, waar de Spartanen geschiedenis schreven. Nu gaan jij er bike geschiedenis schrijven!

We vertrekken in Oud Epidaurus, waar we twee nachten in een tof hotel aan het haventje verblijven en het befaamde amfitheater halverwege de eerste etappe gaan bezoeken. Tijdens de tweede etappe gaat het in lijn richting Mykene, waar we op een boogscheut van de Leeuwenpoort overnachten. De derde etappe voert je vanuit Mykene langs de wijngaarden, de ruïnes en het stadion van het oude Nemea naar de akropolis van Korinthe. Via steile singletracks eindigen we in schoonheid met onze voeten op het strand van de golf van Korinthe, genietend van de zonsondergang en een frisse Mythos!
De laatste dagen biken we via nieuwe etappes rond de golf van Korinthe om af te sluiten bij Delphi, het beroemdste orakel van de hele oudheid en spectaculair tegen een bergflank gelegen.
Afspraak is in Oud Epidauros of op de luchthaven van Athene, waar we de transfer naar het eerste hotel en de start kunnen voorzien. Idem vanaf het laatste hotel naar de luchthaven of terug naar de start. Graag geen retour ochtendvlucht boeken om een te korte laatste nacht te vermijden.

Moeilijkheidsgraad: zoals gewoonlijk zeer veel offroad met geregeld stevige, maar geen extreme all-mountain singletracks.

Alle etappes kunnen op eigen tempo gereden worden met behulp van GPS (de toestellen worden ter beschikking gesteld).

 

DATA zaterdag 21 tot zaterdag 28 september 2024
DEELNAME PRIJS 1345,00 euro per persoon
INBEGREPEN
Fietstransport h/t vanuit België
Alle overnachtingen
Alle maaltijden
Alle transfers en bagagetransport ter plaatse
Technische bijstand (4×4 en meefietsende begeleider)
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, digitale kaarten met hoogteprofiel
NIET INBEGREPEN
Vluchten h/t
Transfers van en naar de luchthaven van Athene (+25€)
Eigen mountainbike en uitrusting
Drankjes aan de bar en inkom bezienswaardigheden (optioneel)
Reisbijstands- en annulatie verzekering

 

1

dag 1

Afspraak op de luchthaven van Athene en transfer van ongeveer 2u naar “oud” Epidaurus. Of direct daar indien je met eigen transport komt. Oud Epidaurus is een heel gezellig dorpje aan de kust (er is ook een “nieuw” Epidaurus en het theater zelf ligt een eind in het binenland). Het eerste hotel ligt pal aan de oude haven en we verblijven hier twee nachten.

2

dag 2

We maken een grote lus van 36km en 1030 positieve hoogtemeters naar het spectaculair gelegen theater van Epidaurus, het best bewaarde van de Griekse oudheid. Nadien kan je nog een extra lus maken van 22km en 450m+ in de heuvels hoog boven de kust. Of een terrasje doen in de haven, te gaan snorkelen boven de ruïnes van de oude verzonken haven…

3

dag 3

Na de eerste dag in lusvorm gereden te hebben biken we deze dag 60km en 1590m+ in lijn vanuit Epidaurus naar Mycene. Af en toe over een in onbruik geraakt stukje asfalt, af en toe over paadjes die alleen nog door de kuddes schapen en geiten gebruikt worden, vaak over goede pistes. De aankomst van bovenuit bij Mycene is de moeite en ons hotel ligt op een boogscheut van de citadel, het oudste monumentale bouwwerk van Europa.

4

dag 4

De tweede etappe in lijn leidt ons richting Nemea, bekend als dé wijnstreek van Griekenland, waar Hercules een beruchte leeuw doodde voor één van zijn 12 werken en van de Nemeïsche spelen. Je kan er de mooie ruïnes en het oude stadion bezoeken. Dan gaat het verder richting de Akrokorinthos, een enorme vesting (omwallingen van 5km!) die hoog boven de golf van Korinthe uittorent. De laatste kilometers zijn dan ook downhill over toffe singletracks en pistes om met onze voeten in het water te eindigen. En met een drankje na te genieten van de ondergaande zon boven de golf van Korinthe. 73km en 1560m+

5

dag 5

Nieuwe etappe langs de Golf van Korinthe, afstand en hoogtemeters volgen.

6

dag 6

Nieuwe etappe langs de Golf van Korinthe, afstand en hoogtemeters volgen.

7

dag 7

De laatste etappe naar en rond Delphi, bezoek aan de archeologische site vanzelfsprekend mogelijk!

8

dag 8

Transfer van 2u40 terug naar de luchthaven van Athene. Gelieve geen vroege ochtend vlucht te boeken want er is maar één transfer en dus moet iedereen mee ;-).