Ijsland

Adventure biking

The best of Iceland, in de zuidelijke vulkaanregio. Als opwarmer de beste trails ten oosten van Reykjavik en als orgelpunt de fameuze Laugavegur trail, waar we drie dagen superspectaculair biken tot aan de Skogafoss waterval!

Afspraak en afscheid is in Reykjavik, zo heb je de kans om je reisdata desgewenst te verlengen en/of af te stemmen op interessante vluchten. Wij zetten onze 4×4 en offroad trailer een tiental dagen op voorhand op de boot vanuit Rotterdam, we kunnen de bikes van de eerste 10 deelnemers daarin meenemen (op first come, first served basis).

De etappes zijn niet heel lang in kilometers maar hebben een hoog avontuurgehalte en op de Laugavegur trail met de nodige hike a bike stukken. Het zijn stuk voor stuk mooi gevulde dagen. Er zit gewoon alles in wat Ijsland zo fantastisch maakt: dagenlang singletrack, af en toe pistes door de mooiste landschappen, over een gedeeltelijk besneeuwde vulkaan, langs enorme canyons en watervallen, door valleien met warmwaterbronnen (hotpools onderweg én geregeld ‘s avonds!). We overnachten in hotels en op de Laugavegur zelf in comfortabele 4-persoonstenten met een grote centrale ruimte waar je in recht kan staan, met links en rechts daarvan twee 2-persoons slaapcompartimenten.

Alle etappes kunnen op eigen tempo gereden worden met behulp van GPS (de toestellen worden ter beschikking gesteld).

DATA vrijdag 30 augustus tot zondag 8 september 2024
DEELNAME PRIJS Richtprijs 2.795 euro per persoon
INBEGREPEN
Fietstransport h/t vanuit België
Alle overnachtingen
Alle maaltijden
Alle transfers en bagagetransport ter plaatse
Technische bijstand (4×4 en meefietsende begeleider)
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, digitale overzichtskaartjes met hoogteprofiel
NIET INBEGREPEN
Vluchten h/t
Eigen mountainbike en uitrusting
Drankjes aan de bar
Reisbijstands- en annulatieverzekering
1

dagen 1 tot 6

Afspraak vrijdag in Reykjavik in het eerste hotel.
Zaterdag, zondag, maandag en dinsdag gaan we de beste trails ten oosten van Reykjavik opzoeken: veel singletrack, af en toe een hotpool onderweg: prachtige landschappen… Overnachtingen in hotel.
Woensdag transfer naar het westen. We stappen ruim voor Landmannalaugar uit en biken vlotjes het laatste stuk over goede pistes met af en toe een rivierdoorwading. Naarmate de etappe vordert krijgt het landschap de typische kleuren van recente vulkaanactiviteit. Aankomst aan de eerste bivak op de camping van Landmannalaugar (met een grote hotpool).
7

dag 7

Start van de Laugavegur trail over spectaculair en kleurrijk vulkanisch landschap, tussen gestolde lavastromen, verse stoompluimen en over twee cols. Als afsluiter een technische afdaling naar de Hvanggil hut, 90% singletrack.
8

dag 8

Etappe met verschillende rivierdoorwadingen, over hoogvlaktes en tussen de lage vulkaankegels door, prachtig uitzicht op de Eyjafjallajökull vulkaan. 100% singletrack met aankomst in de vallei van Thorsmork.
9

dag 9

Etappe over de Eyafjallajokull, met als begin een straffe hike-a-bike omhoog tegen de steile hellingen op. Boven biken we tussen de nieuwste vulkaankegels van Ijsland, over sneeuwvelden en dan een urenlange afdaling naar de kust over een super singletrack langs een canyon met tientallen watervallen. De laatste waterval is de spectaculaire Skogafoss waar je tot pal aan de voet kan biken! 95% singletrack, voor bikers die het rustiger aan willen doen is er een alternatief over pistes rond de vulkaan ipv erover. Diegene die nog pit overheeft kan naar een vliegtuigwrak van een DC3 biken even verder op een strand. Overnachting in Skogar in hotel.
10

dag 10

Transfer naar Reykjavik en afscheid. De 4×4, trailer en bikes gaan dinsdag terug de boot op richting vasteland, je kan natuurlijk je verblijf nog verlengen.