Spanje

All mountain

Het grootste natuurpark van Spanje, één van de grootste van Europa van maar liefst 210.000 hectare en het grootste aaneengesloten bosgebied van Spanje, bergen van +2000m, biosfeerreservaat, canyons, watervallen, grotten, cultureel erfgoed… Teveel om op te noemen en niet te vinden in de Pyreneeën, Asturias of de Sierra Nevada, maar in het noordoosten van Andalusië.
Geen Flamenco en de overvolle costa’s, in plaats daarvan pittige singletracks, met voor je wielen edel- en damherten, gieren, vossen, steenbokken en adembenemende uitzichten op de sierra’s van Cazorla, Segura en Las Villas… het andere, wilde Andalusië!

Afspraak bij het eerste hotel in Cazorla of op de luchthaven van Malaga en transfer naar de voet van de bergen, waar de bikes al op jullie wachten: wij vervoeren die h/t vanuit België zodat je licht kan reizen.

De hoogteverschillen zijn er pittig, met af en toe tegen de 2000m positief hoogteverschil.
Lange klimmen zijn dus geen uitzondering, kilometers en kilometers pittige singletrack ook niet: trail paradise!

Na afloop van de week brengen we je terug naar de start of naar de luchthaven voor de vlucht huiswaarts, of je kan er nog een paar dagen strand of cultuur aanbreien!

Alle etappes kunnen op eigen tempo gereden worden met behulp van GPS (de toestellen worden ter beschikking gesteld).

DATA zondag 6 tot zondag 13 oktober 2024
DEELNAME PRIJS 1345 euro per persoon
INBEGREPEN
Fietstransport h/t vanuit België (indien gewenst)
Alle overnachtingen in hotels
Alle maaltijden
Bagagetransport ter plaatse
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, kaarten met hoogteprofiel
Technische bijstand (4×4) en meefietsende begeleider
NIET INBEGREPEN
Vluchten/transport heen & terug
Airport transfers Malaga (+50€)
Eigen mountainbike en uitrusting
Drankjes aan de bar
Reisbijstands- en annulatie verzekering

 

1

dag 1

Zondag: aankomst in Cazorla (met eigen vervoer) of afspraak op de luchthaven van Malaga, waar we voor een transfer naar Cazorla kunnen zorgen.

2

dag 2

De eerste etappe is een lus vanuit Cazorla. de hele tocht, inclusief deze etappe bestaat uit een mengeling van mooie singletracks en dirtroads met weinig asfalt. We biken omhoog langs steile wanden vol met gieren, eens bijna helemaal boven kan je een shortcut nemen van -7.5km en 300 hoogtemeter minder. Als je die niet neemt bike je 52km en 1800 positieve hoogtemeters. Prachtige afdaling maar op het einde zéér pittige afdaling (met stukje hike-a-bike) terug naar Cazorla en het hotel (waar we dus twee nachten verblijven).

3

dag 3

Etappe in lijn naar een heel tof hotel “rural” aan de rand van het stuwmeer van La Bolera, aan de andere kant van de sierra. De klim die begint vanuit Cazorla is heel steil, maar hoe hoger je komt hoe gemakkelijker het wordt. Eens boven op de graat van de bergen passeer je vlak langs de Pico de Cabañas, één van de hoogste toppen van heel de sierra (de diehards kunnen een stukje extra tot boven hike-a-biken :-)) en dan begint de lange afdaling richting stuwmeer. Eerst glooiend en dan over een steile singletrack, om de laatste kilometers moe maar voldaan over een goede piste binnen te bollen. 46km en 1520m+

4

dag 4

Etappe in lijn naar Pontones, 58km en 1300m+, in de plaats van dwars de bergen te kruisen volgen we deze etappe meer de glooiende valleien, prachtige weidse zichten in vaak wijd open “maanlandschap” terrein. Zo goed als allemaal piste, maar toch een paar toffe stukken singletracks helemaal op het einde.

5

dag 5

Spectaculaire etappe in lijn naar Siles, 60km en 1500m+. Deze dag gaat het heel de dag op en neer, gelukkig 500m meer “neer” dan “op”. Opnieuw een heel toffe afwisseling van pistes en singletracks, een diepe canyon gevolgd door een stukje (heel rustig én welgekomen) asfalt). Mooie downhill als bijna-afsluiter over een kilometerslange singletrack, een slotklim door de olijfboomgaarden en wat “urban biking” om in Siles aan te komen.

6

dag 6

Etappe in lijn naar Hornos. Véél singletrack vandaag en het hoogteprofiel lijkt wat op een electrocardiogram: op & neer ;-), we biken op de flanken van de Sierra de Segura en passeren voor de verandering een dorpje. Na 13km kan je kiezen om de Pico Peñalta nog mee te nemen of niet (200m+ extra). Afsluitende klim naar het mooie Hornos is over asfalt. Totale afstand, met de Peñalta erbij is 56km en 1800m+

7

dag 7

Een dag “the best of” in lusvorm: drie heel gemoedelijke asfalt klimmen omhoog en drie fantastische singletracks naar beneden, een dag om van te genieten en een waardige afsluiter! Als je alle varianten erbij neemt kom je aan 42km, waarvan dus de helft singletrack downhill. Overnachting terug in Hornos

8

dag 8

Zondag: transfer terug naar de luchthaven van Malaga of naar je wagen in Cazorla en afscheid