Droom je al langer van een bike reis in Afrika, Wil je graag de parel van Afrika op een originele manier beleven? Met onze 15-jarige ervaring ter plaatse hebben we voor jou de “ultieme” trip doorheen de parel van Afrika uitgewerkt. Dit is een héél complete bike reis met zo goed als alle toeristische highlights erin verwerkt én met aandacht en respect voor de mensen wiens dagelijkse leven we even mogen bewonderen. 13 reisdagen, waarvan 11 op de bike, vol met actie en avontuur. Je bezoekt drie nationale parken (Lake Mburo, Queen Elisabeth & Murchison Falls) en daarnaast bike je door en langs de Ruwenzori, Kibale forest, Lake Albert, de Victoria & Albert Nijl etc. Na afloop kan je zeggen “ik heb Oeganda gezien”!

Biken tussen kuddes wilde dieren, zien hoe de locals leven en werken, genieten van prachtige natuur en adembenemende uitzichten, ‘s avonds nagenieten bij een fris glas: ‘t zit er allemaal in. We spreken af en nemen afscheid op de luchthaven van Entebbe, maar je kan gerust je reis verlengen (met bijvoorbeeld een gorilla safari). We kunnen ook voor je vluchten zorgen, indien gewenst.

Zo’n fantastische reis plan je goed op voorhand en kent altijd veel succes, vandaar dat we nu al de data van 2025 publiceren. Er kan al op de reis ingetekend worden mits het betalen van een “intentievoorschot” van 100€, om je reservering vast te leggen. In de loop van 2024 kunnen we de definitieve prijs berekenen en kan er dan ook definitief ingeschreven worden. Indien je op dat moment wil afhaken kan dat nog en wordt je 100€ voorschot integraal terugbetaald (of overgezet naar een andere reis, moest je dat willen).

DATA 18 mei 2025 tot 31 mei 2025
DEELNAME PRIJS Richtprijs 2.280,- Euro per persoon
INBEGREPEN
Alle overnachtingen
Alle maaltijden
Alle transfers en bagagetransport ter plaatse
Inkom nationale parken
Technische bijstand (4×4 en meefietsende begeleider)
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, kaarten met hoogteprofiel en walkie talkie
NIET INBEGREPEN
Vluchten H/T (groepstarief zal aangeboden worden)
Eigen mountainbike en uitrusting
Drankjes aan de bar
Reisbijstands- en annulatie verzekering

Onderstaand etappeschema is indicatief en kan nog aangepast worden

1

dag 1

Afspraak in Entebbe, op de luchthaven of in de eerste lodge indien je al in het land bent. Geef een seintje als je wil dat wij voor je vluchten (inclusief bike transport) zorgen.

2

dag 2

Transfer naar Lake Mburo National Park, met tussenstop aan de evenaar. We installeren ons in een lodge aan de rand van het park en maken een eerste tocht in de omgeving, met wat geluk zien we al veel wild.
Etappe 1 Mburo Lake: verschillende afstanden tussen de 20 en de 45km mogelijk.

3

dag 3

We biken dwars door het nationaal park, een echte topper: er zit enorm veel wild en het is één van de enige parken in Oeganda waar ook zebra’s zitten.
We biken samen met een paar rangers door het park, op zoek naar de grootste en meest verscheiden kuddes giraffen, antilopes, zebra’s, buffels… Er zijn geen grote klimmen, maar het gaat toch al goed op & af.

Etappe 2 Mburo Lake: 40 km totaal, eens aan de lodge kan er nog een extra lus gereden worden.

4

dag 4


Mooie etappe richting Mbarara, we biken over heel rustige paadjes en pistes tussen de dorpjes en de lokale bevolking die van en naar hun velden gaan. Het leven zoals het is op het Afrikaanse platteland (dat niet zo heel plat is ;-)) Overnachting in een rustig hotel aan de rand van de stad. Etappe van 66 km.
5

dag 5

Korte transfer en dan een mooie rit over heel afwisselende pistes met mooie uitzichten over Lake George en langs de randen van een aantal kratermeren richting Queen Elisabeth national park,
We overnachten in een lodge aan de rand van het park, waar we prachtig uitzicht hebben over het Kazinga channel. Het geknor van nijlpaarden is goed te horen!
Afstanden tussen de 60 en de 80km, al naargelang de vorm van de dag.

6

dag 6

Rit onder begeleiding van rangers door Queen Elisabeth Nationaal park, fantastisch mooie rit met prachtige uitzichten van op de rand van oude vulkanen. We biken naar het noorden, richting “mountains of the moon”: de Ruwenzori!
In de namiddag biken we een eind tegen de flanken van deze fantastische bergen omhoog.
Overnachting in hotel in Kasese, aan de voet van de bergen. Etappe afstand tussen de 30 en de 60km.

7

dag 7

Mooie etappe langs en over kleine weggetjes en paadjes rond de kratermeren aan de voet van de Ruwenzori, genietend van de omgeving en de mensen die op hun velden en bananenplantages aan het werken zijn. We biken tot aan de rand van Kibale forest. Overnachting in een super mooi gelegen lodge. Etappe van 65km.

8

dag 8

We trekken richting noorden, over kleine bruggetjes, langs oude vulkanen en door enorme theeplantages. Afwisselende etappe met redelijk wat hoogtemeters. Overnachting in een mooie lodge in de buurt van Fort Portal. Afstanden tussen de 50 en de 70km mogelijk.

9

dag 9

We biken een grote lus vanuit de lodge naar Fort Portal en terug, vaak over de kleine paadjes tussen de velden, met singletracks tussen de bossen en over de smalle rand van een spectaculair kratermeer. En met wat geluk door een paar lokale marktjes, ‘t zit er allemaal in. Overnachting in dezelfde lodge. Afstanden tussen de 55 en de 80km mogelijk.

10

dag 10

In de voormiddag transfer richting noorden en tocht over slingerende, vlakke paadjes langs de rand van het enorme Lake Albert. Heel speciale vissersdorpjes onderweg, waar nog op “ambachtelijke wijze” de vissen gedroogd worden. Afstanden tussen de 45 en de 75km mogelijk. Overnachting in Buliisa in hotel.

11

dag 11

We biken vandaag Murchison Falls national park binnen, het derde grote nationale park dat we tijdens deze reis bezoeken. Nadat we ons in de gezellige lodge geïnstalleerd hebben springen we even de 4×4’s in om de Murchison Falls te gaan bezoeken, een énorme waterval op de Victoria Nijl: indrukwekkend! Etappe afstand 45km.

12

dag 12

We biken onder begeleiding van park rangers dwars door het nationale park. Bereid je voor op een overdosis indrukken: we zien altijd massa’s wild dat langs alle kanten van ons wegrent, maar vaak ook met ons meeloopt. Eens voorbij de laatste gate van het park is het vrij rijden naar de lodge, prachtig gelegen op de oevers van de Albert Nile. De zon boven de NIjl zien ondergaan vanop het terras is niet alleen een mooie afsluiter van de dag, maar ook van de reis want hier eindigen we in schoonheid.

13

dag 13

Transfer terug naar Kampala/Entebbe. Te Entebbe wachten we in de ViaVia lodge op de nachtvlucht terug naar huis, ofwel… indien je interesse hebt om er nog een gorilla safari aan te breien kunnen we je in contact brengen met een gidsenbureau dat daarin gespecialiseerd is (en ook aan hele goeie tarieven).