Frankrijk

Sprankelende gravel driedaagse door en langs de wijngaarden, velden en bossen van de Champagnestreek, rond Epernay en Reims. Na de ritten is er voldoende ruimte om enkele bezoekjes te brengen aan kleine maar fijne Champagnehuizen, tussen wiens wijngaarden je even voordien gefietst hebt. Dagetappes tussen de 75 en de 100km mogelijk.

We hebben het weekend tov verleden jaar met een dag verlengd, ook omdat het nu op 1 mei start en je er dus in principe heel rustig zonder extra verlof kan geraken. Donderdag, vrijdag en zaterdag zijn de fietsdagen en we houden de kamers zaterdagavond om af te sluiten, alvorens op zondag huiswaarts te keren

Afspraak woensdagavond 1 mei in Dizy, vlakbij Epernay in het hartje van de Champagne. Een drietal uurtjes met de wagen van Brussel. Vier overnachtingen in hotel.

Alle etappes kunnen op eigen tempo gereden worden met behulp van GPS (de toestellen worden ter beschikking gesteld).

DATA woensdag 01 tot zondag 05 mei 2024
DEELNAME PRIJS 485,00 euro per persoon
INBEGREPEN
Vier overnachtingen in hotel op basis van tweepersoonskamers
Half pension in hotel van donderdagochtend tem het ontbijt op zondagochtend.
Technische bijstand (4×4 en meefietsende begeleider)
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, digitale overzichtskaarten met hoogteprofiel
NIET INBEGREPEN
Eigen bike en uitrusting
Drankjes aan de bar
1

woensdag

Aankomst in de logies, wijzelf zijn aanwezig vanaf 18.00 u. Vanwege de zeer uiteenlopende aankomsturen voorzien we geen diner op woensdagavond. Er is wel een restaurant aan het hotel (in Epernay zelf natuurlijk ook), of je kan naar wens onderweg al iets eten voor je arriveert.

2

donderdag tot zondag

3 mooie graveltochten door de Champagnestreek, je kan dagelijks kiezen tussen verschillende afstanden al naar gelang je conditie van het moment. In principe zijn het graveltochten, maar door de soms steile hellingen tussen de wijngaarden en de toffe, slingerende paadjes op de bosranden kan je het evengoed “mountainbike light” noemen.

Het zijn geen etappes met eindeloze rechte pistes, maar wél met veel afwisseling tussen de jaagpaden langs de Marne, goede gravelpistes in de velden, door de wijngaarden en bossen maar ook lange, flowy singletracks op de bovengrens tussen de wijngaarden en de uitgestrekte bossen op de heuveltoppen.

Afscheid zondag na het ontbijt.