Spanje

All mountain

Onze Triple D balt in één week de toptrails van onze Northern Deserts, Rioja en Navarra reizen in het noorden van Spanje! We verkennen eerst de beste trails van het steppegebied en de sierra de Alcubierre en de Monegros, dan de singletracks van de Sierra de Armantes, het “kleine Utah” alvorens de hidden trails van de woestijn van de Bardenas Reales op te zoeken.

Daarna verkassen we westwaarts richting Rioja om vanuit Arnedillo langs pootafrdukken van dino’s (en de levensgrote maquettes ernaast!) een aantal super trails op te zoeken. ‘s Avonds kan je nagenieten in de warmwaterbronnen vlakbij het hotel.

En als afsluiter gaan we twee dagen naar de Sierra de Urbasa y Andia, op de grens met Navarra en Baskenland: feeëriek mooie bossen, afgewisseld met alpenweiden bezaaid met dolmen, menhirs, cromlechs en grotten. We hadden deze bike trip evengoed de Triple A kunnen noemen: afwisseling, afwisseling en afwisseling!

De Triple D is een road trip, je komt met eigen vervoer komt (of vlucht + huurwagen) en we rijden samen van bike spot naar bike spot. Indien gewenst vervoeren wij de bikes h/t van en naar België. We logeren onderweg in hotels, in een tot herberg gerestaureerd klooster en de laatste twee dagen in heel comfortabele chalets boven op het plateau van Urbasa.

 

DATA zondag 3 tot zondag 10 oktober 2021
DEELNAME PRIJS 995,00 euro per persoon
INBEGREPEN
Fietstransport h/t vanuit België
Alle overnachtingen
Alle maaltijden
Technische bijstand (4×4) en meefietsende begeleider
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, kaarten met hoogteprofiel en walkie talkie
NIET INBEGREPEN
Eigen vervoer
Eigen mountainbike en uitrusting
Drankjes aan de bar
Reisbijstands- en annulatie verzekering
1

Zondag


Afspraak voor het avondeten in Leciñena, vlakbij Zaragoza en aan de rand van de Sierra de Alcubierre en de Monegros. We installeren ons hoog boven het dorpje in een stemmig, tot mooie herberg getransformeerd klooster. Indien je vroeg op de dag arriveert kan je al een tochtje in de buurt maken, naar loopgraven uit de Spaanse Burgeroorlog waar de auteur George Orwell nog tegen de fascisten kwam vechten.

2

Maandag


Mooie etappe door de sierra, over heel speciaal terrein gaan we slingerend de heuvels van de sierra de Alcubierre in. De mengeling van smalle, verlaten pistes en veel toffe singletracks maken er een geslaagde eerste dag van. Boven op de top van de San Caprasio heb je een wijds uitzicht over de steppegordel van de Monegros en de Ebro slenk. Je kan verschillende afstanden kiezen, met shortcuts of net extra pittige stukken. 57km en 1025 positieve hoogtemeter.
3

Dinsdag


‘s Morgens transfer naar Calatayud en dagtocht vanuit smalle steegjes van het centrum van de stad naar de sierra de Armantes. Straffe tocht met héél veel singletrack langs tafelbergen en over eindeloze trails door canyons. Schitterende uitzichten, die zo uit een western weggelopen zijn: je waant je in Utah! Overnachting in een heel mooi hotel in het centrum van Calatayud, een paleis uit de 15e eeuw . “Maar” 48km en 1200m+ maar het zijn er dus heel pittige. Opnieuw (en dat is zo heel de week) zijn er afkortingen mogelijk.
4

Woensdag


Transfer naar de Bardenas Reales, je merkt direct waarom de Bardenas voor vele westerns, tv commercials, The Game of Thrones en zelfs een James Bond film als decor gebruikt werden. We biken over super singletracks en golvende pistes door een indrukwekkend landschap, een kruising tussen de far west en science fiction. Een bike ervaring die je nog lang zal bijblijven… Langst mogelijke afstand 83km en 720m+, afkortingen mogelijk.
Overnachting in een prachtige hospederia aan de rand van de Bardenas.
5

Donderdag


Transfer richting de Rioja en de bergen. We starten in het kuuroord Arnedillo en biken al snel over een mooie gravel piste omhoog. Een paar bochten verder wacht ons al een verrassing van formaat: levensgrote makettes van dinosauriërs die daar hun (heel duidelijke) pootafdrukken hebben achtergelaten, indrukwekkend! De rest van de dag gaat het omhoog over gravelpistes, langs en door verlaten dorpjes en downhill over keitoffe singletracks die boven in de alpenweiden beginnen en beneden in de canyons en kloven eindigen. Je kan gewoon bezig blijven tot je moe of het donker wordt!! Afstanden tussen de 40 en de 76km en 1900m+ (we kunnen je voor de laatste afdaling desgewenst met de 4×4 naar boven voeren ;-)). Overnachten doen we in een hotel op een steenworp van natuurlijke warmwaterbronnen.
6

Vrijdag


Transfer naar de Sierra de Urbasa y Andia, één van de mooiste natuurparken van Navarra. Dit natuurpark is een enorme, langrekte tafelberg waar boven geen bewoning is, buiten hier en daar een (tijdelijk bewoonde) herdershut en één camping waar we twee nachten in comfortabele en gezellige blokhutten verblijven. Het contrast met de voorbije dagen kon niet groter zijn: eindeloze en feeëriek mooie loofwouden, afgewisseld met alpenweiden waar kuddes paarden ons verbaasd zien passeren. Deze eerste dag maken we een enorme lus boven op het plateau, langs grotten, menhirs en een cromlech boven op een kale bergtop. 60km en 1120m+, afkortingen mogelijk.
7

Zaterdag


Indien het weer het toelaat wagen we ons vandaag aan een toppoging van de Beriain, de hoogste top van de bergketen met een ermitage en een fantastisch uitzicht over Baskenland aan de ene kant en Navarra aan de andere. De afdaling gaat in sneltreinvaart “cross country” dwars door alpenweiden terug naar het plateau, de bossen en het balcon de Pilatos. Waar de gieren bij de rotswanden een nummertje opvoeren onder, naast en boven jou. 82km en 1520m+, afkortingen mogelijk. Overnachting terug in de blokhutten.
8

Zondag


Afscheid na het ontbijt. Onderaan het plateau zit je direct op een autostrade en op een uurtje van de Franse grens bij Irun en Biarritz.