De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul het wachtwoord hieronder in om hem te kunnen bekijken:

1

dag 1

Zaterdag: aankomst Heraklion. Transfer naar Matala, een supergezellig dorpje aan de zuidkust, check- in hotel, bikes uitpakken en indien zin de omgeving wat verkennen, siësta… Avondeten in een gezellig restaurant aan het strand.

2

dag 2

Matala – Zaros: rustige start van de tocht, 42 km en 900 hoogtemeter. Overnachting in een mooi hotel op de bergflank van het Idi massief ter hoogte van het dorpje Zaros.

3

dag 3


Zaros – Krousonas, 54 km, 1840 hoogtemeter. Een stevige etappe met twee klimmen, de eerste van bijna 900 hoogtemeters en na een singletrack afdaling volgt een kortere beklimming verder omhoog naar 1600 m hoogte. Logies in schitterend gelegen huisjes, hoog op de bergflank met ‘s avonds in de verte en ver onder ons de lichtjes van Heraklion.
4

dag 4

Krousonas – Kastelli, 66,8 km, 1100 m+. Een overgangsetappe tussen de Idi en Dikti gebergtes, veel “kleine” valleien en niet-toeristische Kretensische dorpjes tot in Kastelli aan de voet van het Dikti massief. Overnachting in een net hotelletje in het centrum van dit provinciestadje.

5

dag 5

Kastelli – Myrtos, 70,2 km, 1330 m+. Straffe etappe dwars door de Dikti bergen en over het prachtige Lasiti plateau, hoogste punt 1200 m. Duizelingwekkende afdaling (twee varianten) tot aan het hotel aan de kust in Myrtos.

6

dag 6

Myrtos – Tsoutsouros, 75,4 km, 1640 m+. Sportieve etappe over de zuidelijke flanken en plateau’s van het Dikti massief met ongelooflijke zichten over de zuidkust, hoogste punt 1361 m. Mogelijkheid om een kustroute met minder afstand en hoogtemeters te volgen. Overnachting pal aan het strand en een fantastisch restaurant!

7

dag 7

Tsoutsouros – Lendas, 58,4 km, 1935 m+. Etappe over de bergrug langs de zuidkust van Kreta, waanzinnige uitzichten en een afdaling door een kloof. Héél knappe en stevige etappe, er zijn afkortingen onderweg mogelijk. Hoogste punt 1046 m. Overnachting terug aan het strand, met je voeten bijna in de zee.

8

dag 8

Lendas – Matala, 38,9 km, 725 m+. Kortere etappe langs de kust met vele korte klimmetjes en een finale in steil/stijl om vanuit de bergen Matala terug binnen te biken. ’s Avonds diner en party time aan het strand, het nachtleven in Matala is van ‘t beste van Kreta!

9

dag 9

Transfer terug naar de luchthaven van Heraklion en afscheid na deze fantastische week.