Deze inhoud is beschermd met een wachtwoord. Vul hieronder je wachtwoord in om het te bekijken:

1

dag 1

Afspraak in Agadir luchthaven in de voormiddag en transfer naar het eerste hotel, waar we de bikes gereed maken en al een klein tochtje in de buurt kunnen maken om de benen los te gooien.

2

dag 2

Transfer naar Tazalaght en start van de eerste etappe richting woestijn. Eerst over een goede piste en dan over een in onbruik geraakte piste/een brede singletrack tot aan de eerste bivak op een heuvel boven het dorp Issafn. 40km en 730m+

3

dag 3

De tweede etappe begint over dezelfde verlaten piste naar het noorden, met hier en daar een ruwer stuk. Eerst lange klim tot boven op een plateau met verschillende nomande kampen en de laatste 30 km zijn zo goed als allemaal bergaf richting Tagmout, overnachting in hotel. 63km en 980m.

4

dag 4

De derde etappe beginnen we direct over een singletrack, gaan we door een dorpje waar er een mooie agadir (kruising tussen een burcht en een voorraadschuur) te bezoeken valt. Dan gaat het over een piste verder omhoog door de brede vallei. Als afsluiter nog een heel toffe singletrack van het plateau naar beneden toy het dorpje Bni Akoub waar we gaan bivakkeren. 51km en 770m+ .
45km.

5

dag 5

Vlak na het begin van deze vierde etappe gaat de piste al na 4km over in een tof paadje dat de vallei omhoog gaat. We volgen een heel eind die singletrack, die dan uiteindelijk overgaat in een oude piste. Het landschap gaat over van woestijn naar de bergen, met een mooie klim. Afwisselend piste en paadjes tot een hele mooie bivakspot aan het begin van een canyon. Die canyon kan je met de bike niet door, maar het is een prachtig landschap met schitterende rotspartijen, te voet vanuit de bivak zeker een bezoekje waard! 56km en 1320m+.

6

dag 6

De vijfde etappe is een iets kortere tocht richting Taliouine. Een afwisseling van pistes en singletracks, constant op & neer om met een mooie afdaling door de krokusvelden (waaruit de saffraan gepuurd wordt) in schoonheid te eindigen. Overnachting in hotel Le Safran, met zwembad. 45km en 1120m+ .

7

dag 7

De zesde etappe vertrekt vanuit het hotel direct de paadjes tussen de tuinen en veldjes in en zo gaan we van dorp naar dorp. Met af en toe een stukje piste erbij bereiken we de prachtige kloof van Tislit. Hier kan je kiezen om tot de bivak te geraken: met een gewone bike gaat het over een piste, met een fatbike of dikke fully kan je een (ruwe) singletrack nemen.
.

8

dag 8

De zevende etappe loopt door het massief van Siroua, een prachtig berglandschap met veel oude, traditionele dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan. We hebben twee parallelle trajecten (gewone/fatbike-dikke fully) die afwisselend over piste en singletracks lopen en elkaar vaak kruisen. Prachtige bivakplaats vlakbij de kloof van Tislit 56km en 1340m+ .

9

dag 9

De achtste etappe begint over een heel mooie singletrack tot boven op een plateau. Daar gaat het paadje over in een piste. Het is de langste, maar ook de gemakkelijkste etappe. Als afsluiter kan je nog kiezen tussen een mooie afdaling over een paadje (best met fatbike of goeie fully) of over een mooie piste. Overnachting in herberg in Aguinan. 74km en 1380m+

10

dag 10

Transfer naar de luchthaven van Agadir op tijd voor de terugvlucht in de namiddag (of nog een paar dagen extra strandvakantie…?).