Griekenland

All mountain

This is Sparta, een fantastische bike trip naar de trails, de bergen en de highlights van de Griekse Peloponnesos, waar de Spartanen geschiedenis schreven. Nu gaan jij er bike geschiedenis schrijven!

We vertrekken in Oud Epidaurus, waar we twee nachten in een tof hotel aan het haventje verblijven en het befaamde amfitheater halverwege de eerste etappe gaan bezoeken. Tijdens de tweede etappe gaat het in lijn richting Mykene, waar we op een boogscheut van de Leeuwenpoort overnachten. De derde etappe voert je vanuit Mykene langs de wijngaarden, de ruïnes en het stadion van het oude Nemea naar de akropolis van Korinthe. Via steile singletracks eindigen we in schoonheid met onze voeten op het strand van de golf van Korinthe, genietend van de zonsondergang en een frisse Mythos!
De dag nadien doen we een transfer naar Dimitsana, hoog in de groene bergen van de Peloponesos en biken we in de enorme Lousios kloof. De dag nadien gaat het door de wouden richting Bytina met enkele pittige stukken singletrack en met de laatste etappe bereiken we het prachtige Lagdakia via de berijdbare stukken van de Menalon trail.
Afspraak is in Oud Epidauros of op de luchthaven van Athene, waar we de transfer naar het eerste hotel en de start kunnen voorzien. Idem vanaf het laatste hotel naar de luchthaven of terug naar de start. Graag geen retour ochtendvlucht boeken om een te korte laatste nacht te vermijden.

Moeilijkheidsgraad: zoals gewoonlijk zeer veel offroad met geregeld stevige all-mountain singletracks.

Alle etappes kunnen op eigen tempo gereden worden met behulp van GPS (de toestellen worden ter beschikking gesteld).

Black Friday promotie: schrijf je in voor 6 december 2022 en ontvang een Vaude Tremalzo 16 allmountain rugzak, twv 100€.

DATA zondag 11 juni tot zondag 18 juni 2023
DEELNAME PRIJS 1225,00 euro per persoon
INBEGREPEN
Fietstransport h/t vanuit België
Alle overnachtingen
Alle maaltijden
Alle transfers en bagagetransport ter plaatse
Technische bijstand (4×4 en meefietsende begeleider)
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, digitale kaarten met hoogteprofiel
NIET INBEGREPEN
Vluchten h/t
Transfers van en naar de luchthaven van Athene (+25€)
Eigen mountainbike en uitrusting
Drankjes aan de bar
Reisbijstands- en annulatie verzekering

 

Gedetailleerde etappebeschrijving volgt. Etappes tussen de 38km (etappe 4) en 72km., met shortcuts of extra’s mogelijk.