Spanje

All mountain

We gaan midden in de week de far-west toer op in het noorden van Spanje, ideaal om er effe met de bike tussenuit te knijpen! We verkennen op dinsdag de beste trails van het steppegebied en de sierra de Alcubierre die de Monegros vormen, op woensdag is de woestijn van de Bardenas Reales aan de beurt en donderdag biken we de singletracks op en rond de tafelbergen van de Sierra de Armantes: klein Utah! Vrijdag terug huiswaarts, met véél straffe verhalen na drie dagen knap biken! Je kan “licht” heen en terug reizen, wij vervoeren de bikes.

Dikke fun en veel singletrack in héél speciale landschappen, ideaal om er zonder kopzorgen even een midweek tussenuit te zijn.

Voor de exacte data is het wachten op het vluchtschema van Ryanair naar Zaragoza. Voor gravel bikers is dit ook een paradijs, je kan dus elke dag kiezen tussen een all-mountain of een gravel parcours

TIP
Dit is de “midweek” versie van Spain’s Northern Deserts, de langere XL versie met een dag extra Bardenas Reales ging hieraan vooraf. Indien je een hele week wil komen kan dat natuurlijk ook, we kennen de streek zo goed dat we je indien gewenst veel alternatieve tracks kunnen voorzien

 

DATA dinsdag 7 tot vrijdag 10 september 2021
DEELNAME PRIJS 399,00 euro per persoon
INBEGREPEN
Fietstransport h/t vanuit België
Alle overnachtingen
Alle maaltijden
Alle transfers en bagagetransport ter plaatse
Technische bijstand (4×4) en meefietsende begeleider
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, kaarten met hoogteprofiel en walkie talkie
NIET INBEGREPEN
Vluchten h/t en carpooling/huurauto ter plaatse
Eigen mountainbike en uitrusting
Drankjes aan de bar
Reisbijstands- en annulatie verzekering
1

Dinsdag


Afspraak op de luchthaven van Zaragoza rond 09u30 (aankomst met de Ryanair ochtendvlucht van Charleroi, of eerder). Vanaf daar gaat het carpoolend naar de steppegordel van de Monegros (30 min van de luchthaven), installeren we ons in de logies en starten we met de eerste rit. Mooie etappe door de sierra, heel speciaal terrein. De mengeling van smalle, verlaten pistes en veel toffe singletracks maken er een geslaagde eerste dag van. Voor de gravel bikers eindeloos slingerende pistes, eerst aan de rand van de bergen en de Ebro vlakte, dan slingerend de heuvels van de sierra de Alcubierre in. We overnachten in een stemmig, tot mooie herberg gereformeerd oud klooster.
2

Woensdag


Transfer naar de Bardenas Reales en dagtocht in de Bardenas Reales, je merkt direct waarom de Bardenas voor vele westerns, tv commercials, The Game of Thrones en zelfs een James Bond film als decor gebruikt werd. We biken over super singletracks en golvende pistes door een indrukwekkend landschap, een kruising tussen de far west en science fiction. Voor de gravel bikers worden deze dagen het nec plus ultra!
Overnachting in een bizarre kruising van een ranch en een motel, aan de rand van de Bardenas.
3

Donderdag


Transfer naar Calatayud en dagtocht vanuit smalle steegjes van het centrum van de stad naar de sierra de Armantes. Straffe tocht met héél veel singletrack langs tafelbergen en over eindeloze trails door canyons. Schitterende uitzichten, die zo uit een western weggelopen zijn. De gravelbikers rijden op pistes over & rond deze bergen die zo uit Utah weggeplukt lijken. Overnachting in een heel mooi hotel in het centrum van Calatayud .
‘s Avonds fiësta!
4

Vrijdag


Afscheid na het ontbijt. De luchthaven van Zaragoza ligt op 45 min. rijden afstand.