Spanje

Enduro/all mountain

We koppelen de beste trails van de Pyreneeën, een stevige dosis Northern Deserts mét de Bardenas Reales, de canyon van de Rio Lobos en als afsluiter de “best of” van de Pico de Europa aan elkaar tot één grote 9-daagse road trip waarvan we 8 dagen biken! De laatste dag kan er niet meer gebiket worden, we raden een voettocht door de Cares kloof aan alvorens ‘s avonds de vlucht terug naar huis te nemen.

Opgelet, deze reis staat zowel in het voorjaar als het najaar op de agenda en dit programma in september is wat anders dan in april en mei. Op deze reis profiteren we ook van het enduro world cup “circus” dat samen met ons neerstrijkt in Ainsa en Zona Zero – ambiance verzekerd op zondagavond na de race!

We spreken af op zaterdagmorgen om 09u15 in Toulouse (vlucht met low-cost airline vanuit Charleroi). Transfer naar de start van de eerste ride in San Juan de Plan/Chistain, net over de grens in de Spaanse Pyreneeën. Voor de mensen die met eigen vervoer komen is ‘t daar dus ook afspraak op zaterdagvoormiddag. We beginnen met drie dagen “the best of Zona Zero” en gaan dan verder op zoek naar de knapste trails van noord-west Spanje. Niet voor beginnende mountainbikers, rijtechnisch stevige trails (vaak wel alternatieven beschikbaar).

Alle etappes kunnen op eigen tempo gereden worden met behulp van GPS (de toestellen worden ter beschikking gesteld).

DATA zaterdag 22 september tot zondag 30 september 2018
DEELNAME PRIJS 945,00 euro per persoon
INBEGREPEN
Carpooling tussen de luchthavens van Toulouse en Santander
Fietstransport h/t vanuit België (indien gewenst)
Alle overnachtingen
Alle maaltijden
Alle transfers en bagagetransport ter plaatse
Technische bijstand (4×4 en meefietsende begeleider)
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, kaarten met hoogteprofiel en walkie talkie
NIET INBEGREPEN
Vluchten h/t
Eigen mountainbike en uitrusting
Drankjes aan de bar
Reisbijstandsverzekering
1

dag 1

Afspraak om 09u15 op de luchthaven van Toulouse of om 11u30 in Chistain, Spanje. Start van de eerste rit, omhoog naar de col van Cruz de Guardia en dan singletrack afdaling tot in Bielsa. Het vervolg van de route loopt over een singletrack langs de flanken van de vallei, langs de dolmen  van Tella tot aan het berghotelletje van Lamiana.

2

dag 2

Vanuit Lamiana kort over asfalt omhoog en dan de duizelingwekkende “Tella Express” naar beneden, eens beneden terug omhoog over verlaten pistes en vanop 1500m zo goed als volledig over singletracks naar beneden tot aan het hotel in Ainsa. Deze avond loopt ook de enduro world cup wedstrijd af in Ainsa, de “après” is verzekerd!

3

dag 3

Lusvormige etappe vanuit Ainsa, de beste trails van Zona Zero! Overnachting terug in Ainsa.

4

dag 4

Transfer naar de Bardenas Reales, de meest noordelijke woestijn van Europa. We biken op één dag alle must-do trails van de Bardenas! Overnachting in een gezellige herberg in Figarol.

5

dag 5

Transfer naar en lusvormige etappe vanuit Calatayud (ook van de Deserts) door de sierra de Armantes, het Utah van Spanje. 50 km zo goed als allemaal singletrack, fysiek pittige dag. Overnachting in een prachtig hotel in het centrum.

6

dag 6

Transfer naar ‘t noordwesten en een dag genieten van de eindeloze flowy trails door en rond de canyon van de Rio Lobos. Overnachting in hotel in het mooie El Burgo de Osma.

7

dag 7

Vroeg uit bed, transfer naar de Picos de Europa en onze eerste kennismaking met de trails van het hooggebergte.

8

dag 8

Omhoog met de kabelbaan tot 2000m en koninginnerit langs absoluut spectaculaire singletracks terug “tot op begane grond”, te mooi voor woorden: een dag om op je palmares te zetten!

9

dag 9

Terugreis na het ontbijt, we zetten je af bij de luchthaven van Santander. Bij een avondvlucht heb je eventueel nog tijd om deze dag de Cares kloof door te wandelen (helaas verboden voor bikers…) of Santander te gaan bezoeken.