Spanje

Enduro/all mountain

We biken deze super week de allerbeste trails van de Pyreneeën, van Zona Zero door de Sierra de Guara en tot aan de spectaculaire Mallos de Riglos. We hebben 15 jaar in deze streek gewoond dus hier opnieuw komen biken is een beetje thuiskomen!

 

We spreken af op zondag in het kleine bergdorpje Lamiana, net over de grens in de Spaanse Pyreneeën. We beginnen met drie dagen “the best of Zona Zero”, één etappe in lijn en twee lusvormige trails. En gaan dan vanuit Ainsa verder op zoek naar de knapste paadjes van de Sierra de Guara die we helemaal oost-west doorkruisen: twee etappes in lijn en één lus. Langs verlaten dorpen en de salto de Roldan tot aan de rotstorens van de Mallos de Riglos, spectaculair! Na afloop voeren we je terug naar Ainsa. Niet voor beginnende mountainbikers, rijtechnisch stevige trails (vaak wel alternatieven beschikbaar).

Alle etappes kunnen op eigen tempo gereden worden met behulp van GPS (de toestellen worden ter beschikking gesteld).

DATA zaterdag 5 tot zaterdag 12 september 2020
DEELNAME PRIJS 985,00 euro per persoon
INBEGREPEN
Fietstransport h/t vanuit België (indien gewenst)
Alle overnachtingen
Alle maaltijden
Bagagetransport ter plaatse
Technische bijstand (4×4 en meefietsende begeleider)
Transfer Riglos naar Ainsa
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, kaarten met hoogteprofiel en walkie talkie
NIET INBEGREPEN
Vervoer h/t
Eigen mountainbike en uitrusting
Drankjes aan de bar
Reisbijstandsverzekering
1

dag 1

Afspraak voor het avondeten in het berghotelletje van Lamiana. Indien je met het openbaar vervoer komt (zie technische fiche) kunnen we je ophalen in Ainsa.

2

dag 2

We vliegen er deze week direct stevig in! Vanuit Lamiana kort over asfalt omhoog en dan de duizelingwekkende “Tella Express” trail naar beneden, de rio Cinca over en terug omhoog langs verlaten pistes. Eens over de col op 1500m zo goed als volledig over singletracks naar beneden tot aan het hotel in Ainsa bijna 1000m lager.

3

dag 3

Lusvormige etappe vanuit Ainsa over de allerbeste trails van Zona Zero, waar om het ander jaar een world cup enduro wordt gereden! Overnachting terug in Ainsa.

4

dag 4

Lusvormige etappe in La Fueva vlakbij Ainsa, vier of voor de die-hards vijf klimmetjes over pistes, evenveel singletrack afdalingen met start en finish aan een toffe bar. Niiiiice!

5

dag 5

We laten Ainsa achter ons en biken westwaarts de verlaten Sierra de Guara in, langs verlaten dorpen en over de oude paadjes tussen die dorpen van weleer, je waant je 100 jaar terug in de tijd. Overnachten doen we in het afgelegen Nocito.

6

dag 6

Lusvormige etappe dwars door de sierra, veel piste omhoog, véél singletrack naar beneden met als orgelpunt de Salto de Roldan! Overnachting terug in Nocito.

7

dag 7

Koninginne etappe van Nocito naar Riglos: veel straffe singletracks, de enorme burcht van Loarre (waar de kruisvaardersfilm Kingdom of Heaven is opgenomen), rotswanden vol met gierennesten… Als afsluiter duiken we tussen de rotstorens van de Mallos de Riglos naar beneden.

8

dag 8

Na het ontbijt transfer van Riglos terug naar Ainsa en afscheid.