Spanje

Enduro/all mountain

Project Singletrack voorjaar: ideaal om na een lange winter de zon op te zoeken en het winterstof uit de benen te biken. We koppelen de beste trails van de Pyreneeën, een stevige dosis Northern Deserts, de canyon van de Rio Lobos en als afsluiter de mooiste trails van Baskenland aan elkaar tot één grote 9-daagse road trip waarvan we 8 dagen biken! Singletrack heaven en een gedroomde training voor bikers die later in de maand fysiek en rijtechnisch klaar willen staan.

Opgelet, deze reis staat zowel in het voorjaar als het najaar op de agenda en het programma’s van het voorjaar wat anders dan dat van de september.

We spreken af op zaterdagmorgen om 09u15 in Toulouse (vlucht met low-cost airline vanuit Charleroi). Transfer naar de start van de eerste ride in San Juan de Plan/Chistain, net over de grens in de Spaanse Pyreneeën. Voor de mensen die met eigen vervoer komen is ‘t daar dus ook afspraak op zaterdagvoormiddag. We beginnen met “the best of Zona Zero” en gaan dan verder op zoek naar de knapste trails van noord-west Spanje. Niet voor beginnende mountainbikers, rijtechnisch stevige trails (vaak wel alternatieven beschikbaar).

Alle etappes kunnen op eigen tempo gereden worden met behulp van GPS (de toestellen worden ter beschikking gesteld). Het etappeschema zoals in de planning kan altijd licht aangepast worden.

DATA zaterdag 26 mei tot zondag 3 juni 2018
DEELNAME PRIJS 935,00 euro per persoon
INBEGREPEN
Carpooling tussen de luchthavens van Toulouse en Bilbao
Fietstransport h/t vanuit België (indien gewenst)
Alle overnachtingen
Alle maaltijden
Alle transfers en bagagetransport ter plaatse
Technische bijstand (4×4 en meefietsende begeleider)
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, kaarten met hoogteprofiel en walkie talkie
NIET INBEGREPEN
Vluchten h/t
Eigen mountainbike en uitrusting
Drankjes aan de bar
Reisbijstandsverzekering
1

dag 1

Afspraak om 09u15 op de luchthaven van Toulouse of om 11u30 in Chistain, Spanje. Start van de eerste rit, omhoog naar de col van Cruz de Guardia en dan singletrack afdaling tot in Bielsa. Het vervolg van de route loopt over een singletrack langs de flanken van de vallei, langs de dolmen  van Tella tot aan het berghotelletje van Lamiana.

2

dag 2

Vanuit Lamiana kort over asfalt omhoog en dan de duizelingwekkende “Tella Express” naar beneden, eens beneden terug omhoog over verlaten pistes en vanop 1500m zo goed als volledig over singletracks naar beneden tot aan het hotel in Ainsa.

3

dag 3

Lusvormige etappe vanuit Ainsa, de beste trails van Zona Zero! Overnachting terug in Ainsa.

4

dag 4

Korte transfer naar Alquezar. Lusvormige etappe met beklimming over piste en afdaling over schitterende trails tot in de canyon van de Vero en terug. ‘s Avonds transfer naar en overnachting in de herberg van de Monegros.

5

dag 5

Lusvormige etappe met veel slingerende singletrack in de dennenbossen van de sierra de Alcubierre, met uitzicht op de steppe van de  Monegros, overnachting in dezelfde herberg.

6

dag 6

Transfer naar en lusvormige etappe vanuit Calatayud, straffe etappe van 50 km zo goed als allemaal singletrack. Overnachting in een knap hotel in centrum Calatayud.

7

dag 7

Transfer naar ‘t noordwesten, we biken een hele dag op de ellenlange trails in en rond de canyon van de Rio Lobos. Cirkelende gieren houden ons gezelschap! Overnachting in het mooie El Burgo de Osma.

8

dag 8

Transfer naar de Sierra de Urbasa y Andia en lusvormige rit over de beste trails op de grens van Navarra en Baskenland.

9

dag 9

Terugreis na het ontbijt, we zetten je af bij de luchthaven van Bilbao (vandaar is er ook een eenvoudige verbinding mogelijk met de luchthaven van Santander).