Spanje

All mountain

We gaan een lang weekend de far-west toer op in het noorden van Spanje! Gedurende dit lang weekend verkennen we de beste trails van het steppegebied van de Monegros op vrijdag, zaterdag is de de woestijn van de Bardenas Reales aan de beurt en zondag biken we de singletracks op en rond de tafelbergen van de Sierra de Armantes. Je kan “licht” heen en terug reizen met een low-cost airline, wij vervoeren de bikes!

Dikke fun en veel singletrack in héél speciale landschappen, ideaal om er zonder kopzorgen even een lang weekend uit te zijn.

TIP
De Spain’s Northern Deserts reis is zo gepland dat je die naadloos kan koppelen aan Biking Rioja! Met één dag extra verlof krijg je 3 extra bike dagen in de noordelijke woestijnen én een fijne korting op beide reizen er boven op: in de plaats van 399,00 euro + 985,00 euro voor elke reis apart ronden we dat bij El Camino Loco naar beneden af naar 1.250,00 euro samen voor de twee.

 

DATA vrijdag 31 augustus tot maandag 3 september 2018
DEELNAME PRIJS 399,00 euro per persoon
INBEGREPEN
Fietstransport h/t vanuit België (indien gewenst)
Alle overnachtingen
Alle maaltijden
Alle transfers en bagagetransport ter plaatse
Technische bijstand (4×4) en meefietsende begeleider
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, kaarten met hoogteprofiel en walkie talkie
NIET INBEGREPEN
Vluchten h/t en carpooling/huurauto ter plaatse
Eigen mountainbike en uitrusting
Drankjes aan de bar
Reisbijstandsverzekering

Additional information

North. Deserts of combinatie?Northern Deserts, Northern Deserts + Rioja
1

Vrijdag


Afspraak op de luchthaven van Zaragoza rond 09u30 (aankomst met de Ryanair ochtendvlucht van Charleroi, of eerder). Vanaf daar gaat het carpoolend naar de steppegordel van de Monegros (30 min van de luchthaven), installeren we ons in de logies en starten we met de eerste rit. Mooie etappe door de sierra, heel speciaal terrein. De mengeling van smalle, verlaten pistes en veel toffe singletracks maken er een geslaagde eerste dag van. We overnachten in een stemmig, tot mooie herberg gereformeerd oud klooster.
2

Zaterdag


Transfer naar de Bardenas Reales en dagtocht in de Bardenas Reales, je merkt direct waarom de Bardenas voor vele westerns, tv commercials, The Game of Thrones en zelfs een James Bond film als decor gebruikt werd. We biken over super singletracks en golvende pistes door een indrukwekkend landschap, een kruising tussen de far west en science fiction.
Overnachting in een bizarre kruising van een ranch en een motel, aan de rand van de Bardenas.
3

Zondag


Transfer naar Calatayud en dagtocht vanuit smalle steegjes van het centrum van de stad naar de sierra de Armantes. Straffe tocht met héél veel singletrack langs tafelbergen en over eindeloze trails door canyons. Schitterende uitzichten, die zo uit een western weggelopen zijn. Overnachting in een heel mooi hotel in het centrum van Calatayud .
‘s Avonds fiësta!
4

Maandag


Afscheid na het ontbijt. De luchthaven van Zaragoza ligt op 45 min. rijden afstand. Er kan aangesloten worden op de Biking Rioja reis, die dezelfde morgen van start gaat.