Noord Spanje

All mountain

Met Navarra is één van onze meest populaire tochten terug van nooit weg geweest, maar wel uitgebreider. Tijdens deze week verkennen we de knapste trails in de twee grootste natuurparken van Navarra. Plaats van afspraak is in de feeëriek mooie siërra de Urbasa y Andia, net over de Franse grens en de Pyreneeën. We biken drie dagen lang in dit natuurpark, zowel door prachtige, groene bossen als een eind boven de boomgrens. Heel afwisselend met af en toe technische passages naar een bergtop of over de resten van een oude Romeinse heirbaan. Die ons zelfs doorheen een korte grot voert! Logies in mooie en comfortabele blokhutten bovenop het plateau van Urbana.

Dan volgen twee dagen in de Bardenas Reales, de meest noordelijke en grootste woestijn van Europa. Een ongelooflijk bike paradijs. Het contrast met de groene wouden en hoogvlaktes kan niet groter zijn! Snelle pistes, slingerende singletracks en spoorzoeken in droge canyons wisselen elkaar af – alles in een onvergetelijk far west decor. Tussen de twee etappes in de Bardenas maken we een dagtocht door de groenere bergen op de oude grens tussen Navarra en Aragon, de “Cinco Villas”. Veel burchten, prachtige vergezichten van de Pyreneeën tot de Ebro vanop een bergtop en halverwege gaan we zwemmen in een prachtig natuurlijk zwembad beneden in een valleitje.

De dagtochten van deze leuke en afwisselende week zijn zowel fysiek als technisch een uitdaging voor de regelmatige biker, maar je kan het ook rustig aan doen. De afstanden schommelen tussen 33 en 84 km. Op elke etappe zijn afkortingslussen mogelijk, soms zelfs 3 verschillende afstanden.
We bieden zowel een mountainbike als gravel varianten aan tijdens deze reis.

Alle etappes kunnen op eigen tempo gereden worden met behulp van GPS (de toestellen worden ter beschikking gesteld). Het etappeschema zoals in de planning kan altijd licht aangepast worden.

DATA zaterdag 3 september tot zaterdag 10 september 2022
DEELNAME PRIJS 1145,00 euro per persoon
INBEGREPEN
Fietstransport h/t vanuit België
Alle overnachtingen in hotel en comfortabele blokhutten
Alle maaltijden
Alle transfers en bagagetransport ter plaatse
Technische bijstand (4×4 en meefietsende begeleider)
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, kaarten met hoogteprofiel
NIET INBEGREPEN
Transport h/t
Eigen mountainbike en uitrusting
Drankjes aan de bar
Reisbijstands- en annulatie verzekering

 

Wordt eerstdaags aangevuld met het etappeschema!