De ultieme bike trip...

All mountain

Om de herstart van onze bike avonturen te vieren organiseren we in juni een toffe “special”, terwijl we toch voorzichtig blijven ivm virale toestanden. Concreet wil dat zeggen een toffe streek die vlot met de wagen bereikbaar is, knappe etappes in lijn zoals je van ons gewoon bent én met ruimte tot voldoende afstand ‘s avonds en ‘s nachts.

Het wordt de Grande Traverséé du Morvan, van zondag 21/06 tot zondag 28/06, zeven overnachtingen, zes etappes. De Morvan is een middengebergte links van Dijon gelegen, aan de bovenkant van het Centraal Massief en is feitelijk één groot natuurpark waar het prachtig en pittig biken is. We spreken af op zondagnamiddag 21 juni in het dorpje Avallon (450km van Brussel), waar we twee nachten blijven en de eerste bike dag een lus maken richting het mooie dorpje Vézelay en terug. Daarna vertrekken we voor vijf etappes in lijn, in totaal 370km! We verblijven op mooie campings, dit met het corona virus in het achterhoofd. Zo kan iedereen in een aparte tent rustig overnachten en zijn de gezamelijke momenten meestal in open lucht. Wij hebben een aantal grote, comfortabele tenten voor jullie ter beschikking (onze Ijsland deelnemers welbekend!) met een grote centrale ruimte en aan weerszijden daarvan links & rechts een apart slaapcompartiment. ‘s Avonds kan je je bike zelfs binnen parkeren .

We voorzien dus één tweepersoons slaapcompartiment per persoon, behalve indien er deelnemers al in dezelfde bubbel zitten. In dat geval kunnen we tot max. vier personen per tent gaan. First come, first served, we hebben vijf zulke tenten beschikbaar. Je kan natuurlijk ook je eigen tent meenemen. Qua kampeermateriaal voorzien wij zonder tegenbericht ook voor iedereen dikke comfortabele luchtmatrassen en stoelen. Je hoeft dus feitelijk buiten je slaapzak niets zelf te voorzien. Koken doen we ‘s avonds gezamelijk op de bbq of gaan we op restaurant waar beschikbaar.

We biken in totaal zes etappes, waarvan de eerste in lusvorm en dan 5 op de Grande Traversée met in totaal ongeveer 370km: 55km, 70km, 55km, 58km, 59 en 71km. Hoogtemeters variëren tussen 1100m+ en 1850m+, er kunnen altijd afkortingen qua afstand en hoogtemeters voorzien worden, naar wens.

we spreken dus op 21/06 af in Avallon en eindigen na de etappes in lijn op zaterdagavond 27/06 in Autun. De bedoeling is om op het einde van de tweede etappe in lijn de wagens in Avallon te gaan “recupereren” en hetzelfde op het einde van de laatste etappe in Autun, zaterdagavond. Zo zijn jullie vrij te doen wat jullie willen op zondagmorgen de 28e, vroeg of laat terug naar België of nog wat verder Frankrijk in.

We kunnen jullie vanzelfsprekend de 28e ‘s morgens ook gewoon terug naar Avallon voeren, we passeren daar sowieso op de terugweg richting noorden.

Carpoolen kan onderling afgesproken worden, daar wordt een online spreadsheet voor aangemaakt. De kostprijs hangt af van het aantal deelnemers die meegaan: 600 Euro pp tot 12 deelnemers en daarboven 550,- pp. Zoals gewoonlijk zijn de 7 overnachtingen, alle maaltijden (ontbijt, picknick en diner) en gebruik van GPS, bagagetransport, shuttles etc inbegrepen.

We nemen we je bike ook gratis mee heen en terug indien je dat zelf niet kan (wegens carpooling bv).

Deelnameprijs pp: 550/600,- Euro pp

Inbegrepen: alle overnachtingen op camping, dagelijks bagagetransport en shuttles, ontbijt en picknick op alle etappes, ‘s avonds bbq op de camoings, gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, een walkie-talkie en kaarten met hoogteprofielen. Fietstransport, technische bijstand en BTW.

Niet inbegrepen: transport h/t de Morvan, eigen mountainbike en uitrusting, drankjes ‘s avonds, reisbijstandsverzekering.

 

DATA zondag 21 juni tot zondag 28 juni 2020
DEELNAME PRIJS 600,- Euro tot 12 deelnemers, 550,- daarboven
INBEGREPEN
Alle overnachtingen
Alle maaltijden
Alle transfers en bagagetransport ter plaatse
Technische bijstand door meefietsende begeleider
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, kaarten met hoogteprofiel en walkie talkie
NIET INBEGREPEN
Eigen mountainbike en uitrusting
Transport h/t
Reisbijstandsverzekering