België

Als voorbereiding op en kennismaking met ons en onze buitenlandse reizen organiseren we een weekend in België. Het doel is je te laten kennismaken met El Camino Loco, met onze tochten, met de gidsen, met rijden op GPS en om te ervaren wat het is om enkele dagen na elkaar twee stevige tochten te rijden.

Op het programma staat dus overdag stevig biken en ’s avonds gezellig nakaarten, kennismaken met ons en je reisgenoten, de verschillende reizen en bestemmingen bespreken…

Een echte aanrader dus, zowel om te zien waar je staat met je voorbereiding, om te polsen naar de ervaringen van ex-deelnemers als  om je indien nodig vertrouwd te maken met het rijden op GPS. Of natuurlijk gewoon een weekend stevig bike plezier in tof gezelschap!

Als uitvalsbasis hebben we een heel gezellige gîte gekozen in het dorpje Mazée, met alle voorzieningen en grote, toffe gemeenschappelijke ruimtes. Mazée is ideaal gelegen om zowel de streek van Viroinvall te verkennen als de prachtige Franse Ardennen. De gîte is wel heel ruim maar het aantal plaatsen is toch beperkt omdat er geen stapelbedden/slaapzalen zijn, maar kleinere kamers met aparte bedden. Dus niet aarzelen om in te schrijven want de plaatsen zijn relatief beperkt!

Onze speeltuin voor dit weekend zijn het natuurpark van Viroin-Hermeton, het woud van Chimay en de Franse Ardennen: perfect voor een weekend stevig mountainbiken à la El Camino Loco.

Alle etappes kunnen op eigen tempo gereden worden met behulp van GPS (de toestellen worden ter beschikking gesteld).

DATA vrijdag 16 tot zondag 18 maart 2018
DEELNAME PRIJS 170,00 euro per persoon
INBEGREPEN
Twee overnachtingen in gîte
Alle maaltijden van vrijdagavond tem de snack op zondag namiddag voor vertrek
Technische bijstand (4×4 en meefietsende begeleider)
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, kaarten met hoogteprofiel en walkie talkie
NIET INBEGREPEN
Eigen mountainbike en uitrusting
Drankjes aan de bar
1

vrijdag

Aankomst in de logies, wijzelf zijn aanwezig vanaf 18.00 u. Vanwege de zeer uiteenlopende aankomsturen is er geen vast moment voor het avondeten, maar voorzien we een lekkere lasagna die we kunnen opdienen wanneer je wil na aankomst. Graag een seintje indien je onverwacht of later dan 21.00 u zou arriveren en/of je vegetarische maaltijden wenst gedurende het weekend.
Voorzie een onderlaken, lichte slaapzak en hoofdkussen.

2

zaterdag

’s Morgens voorzien we een ruim ontbijt en net zoals op de buitenlandse tochten een picknickbuffet waarvan iedereen zich à volonté kan bedienen. Voorzie een rugzakje voor je picknick, regenvest en kleine pannemateriaal. Ook een vrij plaatsje op je stuur (de breedte van een gsm) om de GPS op te bevestigen. Wij zorgen voor de GPS toestellen, reservebatterijen, de stuurklem en backup kaartje met hoogteprofiel.

Er staat een stevige tocht van 68 km op het programma. Dat is de langst mogelijke afstand, er is een shortcut van -14 km mogelijk zodat iedereen wel zijn gading vindt. Net als op onze buitenlandse reizen kan je deze tocht volledig op eigen tempo rijden, met behulp van de GPS, de shortcut is aangeduid in een andere kleur dus je kan onderweg nog beslissen welke afstand en moeilijkheidsgraad van paadjes dat je wil rijden. Een begeleider rijdt als allerlaatste mee.
Bij aankomst voorzien we een stevige warme snack, het avondeten wordt opgediend in groep wanneer iedereen binnen is.
Na het diner gezellige avond met oa tochtbesprekingen met veel beeldmateriaal.

3

zondag

Ontbijt, picknickbuffet en start voor een tocht van 56 km, ook weer een shortcuts van -7 km voor de liefhebbers. Bij aankomst voorzien we een stevige warme snack. Na afloop opfrissen, napraten en volgens ieders schema vertrek huiswaarts.