België

De versoepelingen van de corona maatregelen gaan traag… helaas te traag om het bike weekend in Louette-St-Pierre in de Paasvakantie te laten doorgaan. We gaan daarom nog eens verplaatsen, de derde keer dus al. Maar we gaan er wél voor zorgen dat deze derde keer de goede keer is :-)!

We moeten wel verhuizen om dat mogelijk te maken. We hebben nu een volledig domein afgehuurd van maar liefst 30 hectare (!), in Steinbach vlakbij de grens met het Groothertogdom Luxemburg en dit voor het weekend van vrijdag 30 april tot zondag 2 mei. Er zijn op het domein niet alleen 5 gebouwen met 7 slaapkamers en -zalen met in totaal 98 bedden, maar als back-up ook een kampeerweide! Afhankelijk van de coronamaatregelen-van-de-dag kunnen we dus ofwel iedereen een bed aanbieden, of een deel van de groep een bed en een deel kamperend, of gewoon iedereen in tenten (kamperen mag al sinds 8 februari). Begin mei zijn de temperaturen al van die aard dat dat geen straf meer is. We hebben een aantal heel comfortabele en ruime tenten (die we in Ijsland gebruiken) ter beschikking indien nodig.

Qua maaltijden zullen we ook zien wat er op dat moment mag: ofwel gewoon allemaal samen, ofwel in bubbels, ofwel verspreid in tijd en/of ruimte. Wat er ook van zij: er zijn mogelijkheden en plaats genoeg om met zo goed als alle eventualiteiten rekening te houden.

Buiten toffe trails in België én Luxemburg (als dat al mag tegen dan ;-)) gaan we ook een primeur aan jullie aanbieden: workshops die voor elke serieuze biker, bickepacker en avonturier in het algemeen heel erg van pas kunnen komen:

– bike diagnose & trailside mechanics: hoe de technische staat van je eigen bike (of bijvoorbeeld een 2dehands bike die je zou willen aankopen) van A tot Z zelf checken, het afstellen van versnelllingen en remmen, tips & tricks ivm tubeless, wielen rechten, trailside pannes en hoe die op te lossen met de beperkte middelen die je hebt of kan vinden etc

– 1st aid: niet alleen je bike repareren komt aan bod, ook jezelf of medebikers oplappen! Hoe de meest voorkomende bike-gerelateerde blessures herkennen, stabiliseren en de gevolgen op korte termijn ervan inschatten. Wondverzorging, spalken aanleggen, een gewonde stabiliseren en verplaatsen, inhoud van een goede trail 1st aid kit…

– bikepacking: de keuze van de ideale bike, testrijden met 26″ fatbike, 27.5+ en 29+ wielen (op dezelfde bike) om het verschil in rijgedrag & comfort te ervaren. Verschillende bagage setups en kennismaken met packraftjes. We hebben zelfs onze “privé” waterloop, de Ourthe loopt meer dan een km dwars door het domein.

– cursus vliegvissen: voor de liefhebbers die een serieuze expeditie op het oog hebben, of gewoon omdat het iets is dat je al lang had willen leren/uitproberen. Zéér boeiend lesgegeven door Hans Bock, dé Nederlandse autoriteit op het gebied. Hans brengt voor de cursisten al het benodigde materiaal mee, je hoeft zelf voor niets te zorgen. Deze cursus wordt op het nabijgelegen Lac du Cherapont gegeven, we zorgen voor een track heen & terug zodat je er met de bike naartoe kan :-).

Hans Bock – Vliegvissen

We hebben Hans al een paar keer een speciale bike geleend om op bikepacking expeditie te gaan in Ijsland en Groenland, hier is één van zijn artikels daarover. Hans geeft daarin aan waarom we bijvoorbeeld ook voor de Anti Atlas fat-of + bikes gebruiken en zijn artikel doet je hopelijk zin krijgen om in 2022 met ons naar Ijsland te trekken (mark your agenda’s!):

Avontuur in IJsland – Biken en vissen op een vulkaan – Velozine

De biketechniek-, 1st aid- en bikepacking workshops zijn inbegrepen en geven we verspreid over het weekend. Voor de vliegvis cursus moeten we een supplement van 50,- Euro aanrekenen, ter plaatse aan Hans te betalen. Die workshop wordt in groepjes van max. 4 personen gegeven en duurt 4 uur, dus is er plaats voor maximum 16 deelnemers verdeeld in 4 blokken. First come, first served. Voor het inschrijvingsgeld krijg je dus niet alleen die (normaal duurdere) cursus maar ook het visrecht in Cherapont én mag je 2 forellen mee naar huis nemen als je aanleg tijdens het vliegvissen toont. We kunnen die trouwens zaterdagavond ook direct op de bbq leggen als je wil :-)!

Zaterdagavond geven we een openlucht voorstelling van onze reizen, met een beamer rond het kampvuur. Ambiance verzekerd, de Orval die al sinds verleden jaar maart in de bakken ligt te rijpen zal extra smaken!

Alle etappes kunnen op eigen tempo gereden worden met behulp van GPS (de toestellen worden ter beschikking gesteld).

DATA vrijdag 30 april tot zondag 2 mei 2021
DEELNAME PRIJS 235,00 euro per persoon
INBEGREPEN
Twee overnachtingen in gîte of kamperend
Alle maaltijden van vrijdagavond tem de snack op zondag namiddag/vooravond voor vertrek. We sluiten zondag af rond 17u.
Technische bijstand (4×4 en meefietsende begeleider)
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, kaarten met hoogteprofiel
NIET INBEGREPEN
Eigen mountainbike en uitrusting, slaapzak, onderlaken en kussensloop
Drankjes aan de bar
1

vrijdag

Aankomst in de logies, wijzelf zijn aanwezig vanaf 18.00 u. Vanwege de zeer uiteenlopende aankomsturen is er geen vast moment voor het avondeten, maar voorzien we een lekkere lasagna die we kunnen opdienen wanneer je wil na aankomst. Graag een seintje indien je onverwacht of later dan 21.00 u zou arriveren en/of je vegetarische maaltijden wenst gedurende het weekend.
Voorzie voor de gite (afhankelijk van de corona restricties van het moment) een onderlaken, hoeslaken voor dekbed of lichte slaapzak en kussensloop. Er is een ruime kampweide en we hebben een aantal tenten en comfortabele matten ter beschikking indien gewenst (1st come, 1st served basis).

2

zaterdag

’s Morgens voorzien we een ruim ontbijt en net zoals op de buitenlandse tochten een picknickbuffet waarvan iedereen zich à volonté kan bedienen. Voorzie een rugzakje voor je picknick, regenvest en kleine pannemateriaal. Ook een vrij plaatsje op je stuur (de breedte van een gsm) om de GPS op te bevestigen. Wij zorgen voor de GPS toestellen, reservebatterijen, de stuurklem en backup kaartje met hoogteprofiel.

Afhankelijk van welke workshops je graag zou volgen kan je korte, langere of heel lange tochten op GPS maken. De langst mogelijke afstand is 70km, er zijn shortcuts en varianten mogelijk zodat iedereen wel zijn gading vindt. Net als op onze buitenlandse reizen kan je deze tocht volledig op eigen tempo rijden, met behulp van de GPS, de shortcuts zijn aangeduid in een andere kleur dus je kan onderweg nog beslissen welke afstand en moeilijkheidsgraad van paadjes dat je wil rijden. Een begeleider rijdt als allerlaatste mee.
Bij aankomst voorzien we een stevige warme snack, het avondeten wordt opgediend in groep wanneer iedereen binnen is, ook volgens de dan geldende corona maatregelen.
Na het diner gezellige avond met oa tochtbesprekingen met veel beeldmateriaal, buiten met een beamer en rond het kampvuur. We voorzien canopy’s moest het “vochtig” zijn.

3

zondag

Idem aan zaterdag, workshops & bikes. Bij aankomst voorzien we een stevige warme snack/lichte maaltijd. Na afloop opfrissen, napraten en volgens ieders schema vertrek huiswaarts – gepland rond 17u.