De ultieme bike trip...

All mountain

De Colorado Trail is een spectaculaire, 750 km lange trail dwars door de Rocky Mountains, van Denver naar Durango. Gedurende heel het traject blijft de trail door de bergen lopen, het passeert maar op een paar punten door dorpjes en het pad staat alleen open voor wandelaars, mountainbikers en ruiters – een droom om te biken.
Hier en daar zijn er “wilderness areas” waar bikers niet door mogen, de detours lopen over pistes en jeeptrails.
.
Normaal gezien doet een getrainde biker er 2-3 weken over. El Camino Loco heeft een 10-daagse tocht uitgewerkt, waarbij we de wilderness detours grotendeels vermijden om ten volle van de singletracks te kunnen genieten. Dus alleen “the best of”! Zo maken we onderweg bv tijd om de volledige versie van de Monarch Crest trail te biken. Daardoor maken we ook tijd vrij om vier dagen Moab eraan te koppelen.
Inderdaad, na 10 dagen hooggebergte rijden we de staatsgrens tussen Colorado en Utah over en gaan nog 4 dagen de “must-do” trails van Moab biken: Pipeline, Amasa to Jackson Hole, Slickrock Trail, The Whole Enchillada…

Mountainbike ervaring is absoluut noodzakelijk. De trails zijn bijna 100% offroad en de Colorado trail zelf is volledig singletrack, met hier en daar gemakkelijkere alternatieven over pistes. De grote hoogte van de trail (bijna volledig tussen de 2500 en de 4000m hoogte) maakt de tocht extra zwaar.

Planning: zie techische fiche, op aanvraag via contact@mtb.be

Deelnameprijs pp – richtprijs (nog afhankelijk van de wisselkoers Euro/USD): 2.855,- Euro pp

Inbegrepen: gebruik van een speciale fietsdoos voor je bike mee op het vliegtuig te nemen, alle 16 overnachtingen in hotels en motels, dagelijks bagagetransport en shuttles onderweg van en naar de trailheads, ontbijt en picknick op alle etappes, gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, een walkie-talkie en kaarten met hoogteprofielen. Technische bijstand en na afloop transfer van Moab terug naar Grand Junction of Denver indien nodig. BTW.

Niet inbegrepen: vluchten, eigen mountainbike en uitrusting, avondeten*, drankjes aan de bar, reisbijstandsverzekering.

*Het avondeten laten we vrij omdat er bijna overal veel keuze is qua restaurants, diners en fast-food tenten. We stellen elke avond iets voor dat goed is qua prijs/kwaliteit waar we zelf iets gaan eten. Daar kan je dan naar smaak en honger à la carte bestellen, of gewoon ergens anders gaan naar smaak en honger. Soms zijn de porties trouwens zo groot dat een voorgerecht al volstaat…

 

DATA vrijdag 8 juli 2022 tot zondag 24 juli 2022
DEELNAME PRIJS 2.855,- Euro, nader te bepalen tov wisselkoers
INBEGREPEN
Alle overnachtingen
Alle maaltijden
Alle transfers en bagagetransport ter plaatse
Technische bijstand door meefietsende begeleider
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, kaarten met hoogteprofiel en walkie talkie indien gewenst
NIET INBEGREPEN
Eigen mountainbike en uitrusting
Vluchten h/t
Reisbijstandsverzekering