Marokko

Adventure biking

De bergketen van de anti Atlas vormt de scheiding tussen de Sahara en de rest van Marokko. We biken door dit massief, doorsneden met enorme canyons tot aan de rand van de westelijke Sahara. Je volgt samen met ons een absoluut unieke en avontuurlijke route door dit Berber hartland, over singletracks en cross-country langs de oude karavaanroutes die door deze spectaculaire landschappen, hoogvlaktes en valleien slingeren.

Deze reis kan je alleen doen met een “fatbike”, ttz een mountainbike die ontworpen is voor banden van 3.8” of breder in 26″. Bikes met 27.5+ of 29+ wielen met banden vanaf 3″ breedte zijn ook geschikt. Door het soms extreem ruwe terrein en de kiezel-ondergrond van de canyonbodems is dit soort bikes noodzakelijk. Trail fatbikes van het merk Sandman kunnen volgens beschikbaarheid ter beschikking gesteld of gehuurd worden.

Voor bikers met ervaring, afspraak op 2 maart in Agadir (chartervluchten vanuit Zaventem en low-cost vanuit Charleroi). Onderweg logies in een mengeling van hotels en 4 bivaks.

Alle etappes kunnen op eigen tempo gereden worden met behulp van GPS (de toestellen worden ter beschikking gesteld).

 

DATA Reis 1 voorjaar: vrijdag 2 maart tot zondag 11 maart 2018
Reis 2 voorjaar: vrijdag 13 april tot zondag 22 april 2018
Reis 3 najaar: vrijdag 16 november tot zondag 25 november 2018
DEELNAME PRIJS 1.096,00 euro per persoon
INBEGREPEN
Alle overnachtingen
Alle maaltijden
Alle transfers en bagagetransport ter plaatse
Technische bijstand (4×4) en meerijdende begeleider
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen en kaarten met hoogteprofiel
NIET INBEGREPEN
Vluchten h/t
Eigen mountainbike en uitrusting, indien gewenst kunnen testbikes ter beschikking gesteld worden
Drankjes aan de bar
Reisbijstandsverzekering
1

dag 1

Afspraak in Agadir luchthaven, transfer naar het eerste hotel en klaarmaken van de bikes voor de start.

2

dag 2

Transfer (2u30) naar de hoogvlaktes van de anti-Atlas. Start op 1700m hoogte. De etappe is een mengeling van pistes en singletracks tussen Berber dorpjes, waar de tijd lijkt stil te staan. Hier en daar een stukje cross-country. Bivak aan de rand van een dorpje op 1900m hoogte. 39 km afstand.

3

dag 3

Singletracks en slingerende pistes voeren ons naar de rand van een enorme canyon die we via een oud karavaanpad induiken. De rest van de etappe gaat over de canyonbodem, afgewisseld met shortcuts over korte singletracks. Gezellige bivak bij een kampvuur tussen de dadelpalmen. 46 km.

4

dag 4

We biken cross-country over een brede canyon bedding tot aan het begin van een oud bergpad, waar we onze bikes omhoog dragen. Hoe hoger we komen, hoe meer er gereden kan worden. Waanzinnige uitzichten op de omringende canyons. Picnick aan het eerste dorpje en dan keuze tussen ofwel pistes, ofwel ruwe singletrack afdaling richting Tafraoute – je waant je in Utah. Overnachting in hotel met zwembad in het levendige Tafraoute.
45km.

5

dag 5

Lusvormige etappe vanuit Tafraoute langsheen de dorpjes in de omgeving en de hoofdgraat van het anti-Atlas massief. Veel singletrack en een stukje hike-a-bike naar de laatste prachtige afdaling van de dag. Overnachting terug in hetzelfde hotel in Tafraoute. 27 km.

6

dag 6

Etappe langs de “blue stones” en dan over een mengeling van oude pistes en ruwe singletracks golvend op en neer tot aan de rand van een enorme canyon. Impressionante bivak halverwege de afdaling, op een klein plateau pal aan de rand, spectaculair… 57 km.

7

dag 7

Al gauw loopt de ruwe piste beneden in de kloof dood in een slaperig dorpje. We volgen twee uur lang de canyonbodem zoals het uitkomt, meestal bikend, soms korte stukjes hike-a-bike, soms klauterend. Er is geen pad. De canyonwanden zijn vertikaal en honderden meters hoog. We komen uit op een goede piste waar de canyon breder wordt. We biken verder, af en toe over oude karavaantrails en op paadjes tussen de tuinen in de groene oases. ’s Avonds bivak. 33 km.

8

dag 8

Etappe aan de rand van de westelijke Sahara, met wat geluk komen we kuddes dromedarissen tegen op de vlaktes en brede valleien tussen de lage bergruggen. Halverwege heb je de keuze, over dezelfde paadjes en pistes over de valleivloer binnenrijden of klimmen naar het begin van een ruwe singletrack van 14km lang met een spectaculair einde aan een impostante “agadir”, de Berber naam voor een versterkte voorraadschuur, die we de dag nadien gaan bezoeken. Overnachting in een hotelletje in Amtoudi, aan de voet van de agadir.

9

dag 9

Bezoek aan de agadir van Amtoudi, aansluitend transfer (4u) terug naar het hotel in Agadir stad.

10

dag 10

Transfer naar de luchthaven van Agadir en afscheid.