Marokko

Adventure biking

De bergketen van de anti Atlas vormt de scheiding tussen de Sahara en de rest van Marokko. We biken door dit massief, doorsneden met enorme canyons tot aan de rand van de westelijke Sahara. Je volgt samen met ons een absoluut unieke en avontuurlijke route door dit Berber hartland, over singletracks en cross-country langs de oude karavaanroutes die door deze spectaculaire landschappen, hoogvlaktes en valleien slingeren.

Volgens vele ex-deelnemers onze allerbeste reis, een Bike Avontuur met hoofdletters!!!

Deze reis kan je alleen doen met een “fat- of plusbike”, ttz een mountainbike die ontworpen is voor banden van 3.8” of breder in 26″. Bikes met 27.5+ of 29+ wielen met banden vanaf 2.8″ breedte zijn ook geschikt. Door het soms extreem ruwe terrein en de kiezel-ondergrond van de canyonbodems is dit soort bikes noodzakelijk. We weten dat er bij sommigen wat… “weerstand” is om met dit soort bikes te rijden ;-), maar geloof ons: je zal er héél blij mee zijn! We hebben zelf een huurvloot van een 12 fat hardtails en stellen die in 2023 gratis ter beschikking van de eerste deelnemers op een first come, first served basis. Schrijf je dus NU in met vermelding van je gewenste maat en wij zorgen voor de rest.

Voor ervaren bikers, afspraak op vrijdag in Agadir (rechtstreekse vluchten vanuit Zaventem met Tuifly en vanuit Charleroi met Ryanair). Onderweg logies in een mengeling van hotels (5x) en bivaks (4x).

Alle etappes kunnen op eigen tempo gereden worden met behulp van GPS (de toestellen worden ter beschikking gesteld).

Als speciale 2023 promo om deze fantastisch knappe reis extra in de verf te zetten stellen we (indien gewenst) gratis een fat hardtail ter beschikking op first come, first served basis. We hebben een vloot van 12 bikes, verdeekd over verschillende maten.

DATA vrijdag 17 maart tot zondag 26 maart 2023
DEELNAME PRIJS 1.170,00 euro per persoon
INBEGREPEN
Alle overnachtingen
Alle maaltijden
Alle transfers en bagagetransport ter plaatse
Technische bijstand (4×4) en meerijdende begeleider
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen en kaarten met hoogteprofiel
NIET INBEGREPEN
Vluchten h/t
Eigen mountainbike en uitrusting, indien gewenst kunnen testbikes ter beschikking gesteld worden
Drankjes aan de bar
Reisbijstands- en annulatie verzekering
1

dag 1

Afspraak in Agadir luchthaven, transfer naar het eerste hotel bij Tafraout en klaarmaken van de bikes voor de start de volgende dag.

2

dag 2

Transfer naar de hoogvlaktes van de anti-Atlas. Start op 1900m hoogte. Singletracks en slingerende pistes voeren ons naar de rand van een enorme canyon die we via een oud karavaanpad induiken. De rest van de etappe gaat over de canyonbodem, afgewisseld met shortcuts over korte singletracks. Gezellige bivak bij een kampvuur tussen de dadelpalmen. 46 km.

3

dag 3

Naar boven op het plateau via een piste, naar beneden terug de canyon in via verlaten karavaanroutes en even verlaten dorpen. Straffe “no trail” finish over een ruwe canyonbodem waar het juiste spoor kiezen soms een hele uitdaging is. Overnachting op dezelfde bivakplaats. 43 km.

4

dag 4

We biken cross-country over een brede canyon bedding tot aan het begin van een oud bergpad, waar we onze bikes omhoog dragen. Hoe hoger we komen, hoe meer er gereden kan worden (variant over piste mogelijk). Waanzinnige uitzichten op de omringende canyons. Picnick aan het eerste dorpje en dan opnieuw keuze tussen ofwel pistes, ofwel ruwe singletrack afdaling richting Tafraout – je waant je in Utah. Overnachting in hotel bij het levendige dorp Tafraout.
45km.

5

dag 5

Lusvormige etappe rond Tafraout langsheen de dorpjes in de omgeving en de hoofdgraat van het anti-Atlas massief. Veel singletrack en een stukje hike-a-bike naar de laatste prachtige afdaling van de dag. Overnachting terug in hetzelfde hotel. 27 km.

6

dag 6

Etappe langs de “blue stones” en dan over een mengeling van oude pistes en ruwe singletracks golvend op en neer tot aan de rand van een enorme canyon. Impressionante bivak halverwege de afdaling, op een klein plateau pal aan de rand, spec-ta-cu-lair… 57 km.

7

dag 7

Al gauw loopt de ruwe piste beneden in de kloof dood in een slaperig dorpje waar de tijd lijkt stil te staan. We volgen twee uur lang de canyonbodem zoals het uitkomt, meestal bikend, soms korte stukjes hike-a-bike, soms klauterend. Er is geen pad. De canyonwanden zijn vertikaal en honderden meters hoog. We komen uit op een goede piste waar de canyon breder wordt. We biken verder, af en toe over oude karavaantrails en op paadjes tussen de tuinen in de groene oases. ’s Avonds bivak. 33 km.

8

dag 8

Etappe aan de rand van de westelijke Sahara, met wat geluk komen we kuddes dromedarissen tegen op de vlaktes en brede valleien tussen de lage bergruggen. Halverwege heb je de keuze, over dezelfde paadjes en pistes over de valleivloer binnenrijden. Ofwel klimmen naar het begin van een ruwe singletrack van 14km lang met een spectaculair einde aan een impostante “agadir”, de Berber naam voor een versterkte voorraadschuur, die we natuurlijk bezoeken. Overnachting in een hotelletje in Amtoudi, aan de voet van de agadir.

9

dag 9

Transfer naar een plateau hoog boven Tafraout en dan een mengeling van pistes en heel toffe singletracks naar beneden en golvend over lage colletjes tot bij Tafraout, 35 mooie kilometers als afsluiter van deze super week! Overnachting in hotel.

10

dag 10

Transfer naar de luchthaven van Agadir en afscheid.