De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul het wachtwoord hieronder in om hem te kunnen bekijken:

1

dag 1

Afspraak in Agadir luchthaven, transfer naar het eerste hotel in Tafraout en klaarmaken van de bikes voor de start.

2

dag 2

Transfer naar de hoogvlaktes van de anti-Atlas. Start op 1900m hoogte. Singletracks en slingerende pistes voeren ons naar de rand van een enorme canyon die we via een oud karavaanpad induiken. De rest van de etappe gaat over de canyonbodem, afgewisseld met shortcuts over korte singletracks. Gezellige bivak bij een kampvuur tussen de dadelpalmen. 46 km.

3

dag 3

Naar boven op het plateau via een piste, naar beneden terug de canyon in via verlaten karavaanroutes en even verlaten dorpen. Straffe “no trail” finish over een ruwe canyonbodem waar het juiste spoor kiezen soms een hele uitdaging is. Overnachting op dezelfde bivakplaats. 43 km.

4

dag 4

We biken cross-country over een brede canyon bedding tot aan het begin van een oud bergpad, waar we onze bikes omhoog dragen. Hoe hoger we komen, hoe meer er gereden kan worden (variant over piste mogelijk). Waanzinnige uitzichten op de omringende canyons. Picnick aan het eerste dorpje en dan opnieuw keuze tussen ofwel pistes, ofwel ruwe singletrack afdaling richting Tafraout – je waant je in Utah. Overnachting in hotel met zwembad in het levendige Tafraout.
45km.

5

dag 5

Lusvormige etappe vanuit Tafraoute langsheen de dorpjes in de omgeving en de hoofdgraat van het anti-Atlas massief. Veel singletrack en een stukje hike-a-bike naar de laatste prachtige afdaling van de dag. Overnachting terug in hetzelfde hotel in Tafraoute. 27 km.

6

dag 6

Etappe langs de “blue stones” en dan over een mengeling van oude pistes en ruwe singletracks golvend op en neer tot aan de rand van een enorme canyon. Impressionante bivak halverwege de afdaling, op een klein plateau pal aan de rand, spec-ta-cu-lair… 57 km.

7

dag 7

Al gauw loopt de ruwe piste beneden in de kloof dood in een slaperig dorpje waar de tijd lijkt stil te staan. We volgen twee uur lang de canyonbodem zoals het uitkomt, meestal bikend, soms korte stukjes hike-a-bike, soms klauterend. Er is geen pad. De canyonwanden zijn vertikaal en honderden meters hoog. We komen uit op een goede piste waar de canyon breder wordt. We biken verder, af en toe over oude karavaantrails en op paadjes tussen de tuinen in de groene oases. ’s Avonds bivak. 33 km.

8

dag 8

Etappe aan de rand van de westelijke Sahara, met wat geluk komen we kuddes dromedarissen tegen op de vlaktes en brede valleien tussen de lage bergruggen. Halverwege heb je de keuze, over dezelfde paadjes en pistes over de valleivloer binnenrijden. Of klimmen naar het begin van een ruwe singletrack van 14km lang met een spectaculair einde aan een impostante “agadir”, de Berber naam voor een versterkte voorraadschuur, die we natuurlijk bezoeken. Overnachting in een hotelletje in Amtoudi, aan de voet van de agadir.

9

dag 9

Transfer naar een plateau hoog boven Tafraout en dan een mengeling van pistes en heel toffe singletracks naar beneden en golvend over lage colletjes tot in Tafraout, 35 mooie kilometers als afsluiter van deze super week! Overnachting in hotel.

10

dag 10

Transfer naar de luchthaven van Agadir en afscheid.