Spanje

All mountain

Het grootste natuurpark van Spanje, één van de grootste van Europa van maar liefst 210.000 hectare en het grootste aaneengesloten bosgebied van Spanje, bergen van +2000m, biosfeerreservaat, canyons, watervallen, grotten, damherten, steenbokken, moeflons, cultureel erfgoed… Teveel om op te noemen en niet te vinden in de Pyreneeën, Asturias of de Sierra Nevada, maar in het noordwesten van Andalusië. Vergeet Flamenco en de costa’s: we presenteren met trots een gloednieuw bike avontuur door en rond de sierra’s van Cazorla, Segura en Las Villas… wild Andalusië!

Afspraak op de luchthaven van Murcia (rechtstreekse vluchten vanaf Antwerpen) en direct transfer naar het eerste hotel in de bergen, waar de bikes al op jullie wachten: wij vervoeren die h/t vanuit België zodat je licht kan reizen.

De mogelijkheden van trails zijn er enorm uitgebreid, we presenteren in het voorjaar 2020 het volledige rittenschema. Reken op 4 of 5 etappes in lijn en één à twee lusvormige dagen waarbij we in dezelfde hotels terugkomen. De hoogteverschillen zijn er pittig, met vaak voor de langste afstanden rond de 2000m positief hoogteverschil.
Er zijn tijdens de zwaardere etappes gelukkig altijd shortcuts mogelijk, zowel qua afstand als qua hoogtemeter. Lange klimmen zijn dus geen uitzondering, maar kilometers en kilometers singletrack ook niet: trail paradise!

Na afloop van de week brengen we je terug naar Murcia voor de vlucht huiswaarts, of je kan er nog een strandvakantie aan de Costa Cálida, de warme kust aanbreien!

Alle etappes kunnen op eigen tempo gereden worden met behulp van GPS (de toestellen worden ter beschikking gesteld).

DATA zaterdag 26 september tot zaterdag 3 oktober 2020
DEELNAME PRIJS 1035,00 euro per persoon
INBEGREPEN
Fietstransport h/t vanuit België (indien gewenst)
Alle overnachtingen
Alle maaltijden
Alle transfers en bagagetransport ter plaatse
Gebruik van een Garmin GPS, stuurhouder, batterijen, kaarten met hoogteprofiel en walkie talkie
Technische bijstand (4×4) en meefietsende begeleider
NIET INBEGREPEN
Transport
Eigen mountainbike en uitrusting
Drankjes aan de bar
Reisbijstandsverzekering